2 weken is en blijft de norm!
De jaarlijkse verbruiksafhankelijke afrekening met gemak, snel én digitaal in de mailbox van uw bewoners. Dit bespaart U tijd, geld en energie.

Uw bewoners maken collectief gebruik van warmte, water, koeling en/of electra. En U ontvangt hiervoor de totale energierekening en wilt deze verbruiksafhankelijk doorbelasten per huishouden. Volgens de wet moet u de bewoners meerdere malen per jaar voorzien van een gebruiksoverzicht.

Maar hoe?

Meten is weten. Wij meten voor u per huishouden het werkelijke verbruik aan energie en stellen hiervoor de jaarlijkse eindafrekening op.

Wij kunnen u met zekerheid zeggen dat onze meetapparatuur en dienstverlening kan oplopen tot een besparing van 20% tot 30% aan energie vanaf het tweede jaar!

Dit komt door de verbruiksafhankelijke meting en afrekening. Dit maakt bewoners bewust van het eigen energie- en waterverbruik. Door het besparen van energie en water houden uw bewoners niet alleen meer geld over, maar beschermt U ook nog eens de natuurlijke bronnen in de wereld.

Uw afrekening supersnel opgesteld

Profiteer samen met uw bewoners van de voordelen van digitaal afrekenen.
Want we kunnen toch geen bomen blijven kappen voor het opstellen van de energienota? Iets waarop we het liefst zoveel mogelijk willen besparen.

Snel, sneller snelst

Door het gebruik van onze slimme meetsystemen en digitalisering van onze administratieve systemen kunt u in de meeste gevallen een digitale afrekening al binnen 2 weken in huis hebben!

De 2 belangrijkste voordelen van een supersnelle digitale eindafrekening zijn:

 1. Geen vertraging!
  De gegevens uit onze meetsystemen worden omgezet naar een eindafrekening. Wanneer deze klaar is ontvangt u de afrekening seconden later in uw mailbox. Per post gaan er al snel een aantal dagen overheen.

 2. Uw favoriete online locatie!
  Zegt u het maar! Op welke digitale locatie wilt u de afrekening ontvangen? Uw eindafrekening digitaal en snel ontvangen kan bijvoorbeeld per .pdf in uw mailbox. Hij is te downloaden in uw Techem klantportaal of wij maken een SharePoint voor u aan. Dit alles veilig en zonder gedoe.

Eerlijk de afrekening opstellen. Dit kan op twee manieren:

 1. De afrekening op basis van GJ-verbruik (voorheen warmtewetmethode):
  Radiatormeters in de woningen meten het verbruik in eenheden. Deze worden omgerekend naar GJ. De tarieven per GJ van uw energieleverancier worden gebruikt voor het opstellen van de individuele afrekening.

 2. De afrekening op basis van kosten verdelen
  De totale gezamenlijke (energie)kosten van het complex worden verdeeld over de huishoudens. Hiervoor worden de totale brandstofkosten t.b.v. energie (warmte) gesplitst in vaste kosten en verbruikskosten:

  Vaste kosten:
  Via de ketel en de leidingen gaat er warmte verloren, dit verlies wordt niet geregistreerd door een meter. Dit noemen we vaste kosten en worden verdeeld op basis van een vaste verdeelsleutel.

  Verbruikskosten:
  Het percentage verbruikskosten wordt verdeeld op basis van de gemeten verbruikseenheden per huishouden.

  Overige kosten:
  Dan zijn er nog overige kosten zoals administratie- of vastrechtkosten, deze kunnen wij gemakkelijk voor u toevoegen aan de afrekening. Dat is handig voor U en voor uw bewoners, want zo staan alle kosten per bewoner bij elkaar op een afrekening.

Uw complexnaam, bewonersnummers, etc. krijgen een vaste plaats in de opmaak van de individuele afrekening. Zo blijft de administratie voor U en uw bewoners overzichtelijk.

Hoe zo’n unieke afrekening er uitziet?
Hiernaast ziet u diverse voorbeelden met uitleg. 

JA! Ik wil een supersnelle digitale eindafrekening. Maak een afspraak via: T. 076 57 25 800 of stuur ons een bericht dan bellen wij U, en vertellen er alles over.

 

 

Naar boven