De afrekening nu ook digitaal

Stuur de jaarlijkse afrekening van energie niet meer op papier naar uw bewoners, maar gebruik de digitale afrekeningen van Techem.

Sinds jaar en dag is ons doel een eerlijke en betrouwbare afrekening te produceren en deze aan u te leveren. Dit aanleveren gebeurt nog heel veel op papier. Veel klanten bieden hun bewoners een persoonlijke digitale toegang aan waarin ook persoonlijke documenten worden gearchiveerd.

Om de warmtekostenafrekening tot deze persoonlijke documenten toe te voegen worden de papieren uitvoeringen veelal gescand en handmatig toegevoegd. Erg arbeidsintensief en dus kostbaar. Wij informeren u over onze mogelijkheden om de afrekening digitaal aan te leveren.Dit gebeurt op een dusdanige wijze dat de individuele afrekening herkend wordt door uw toepassing en bij de juiste bewoner gearchiveerd wordt.

Wat is er nu mogelijk?

1. Per individuele afrekening een pdf-bestand met een unieke bestandsnaam: elke individuele afrekening krijgt een unieke bestandsnaam bestaande uit 12 variabelen.

2. De complete afrekening in een totaal pdf-bestand: voor het automatisch verwerken van de afrekening is elke individuele afrekening voorzien van een uniek kenmerk; bewonersnummer, barcode of QR-code.

3. Uw kenmerk: op een vaste plaats in de afrekening is uw unieke kenmerk zichtbaar.

4. Barcode of QR code: door middel van een aantal variabelen kan er een barcode of QR-code geprint worden op de individuele afrekening.

Op deze manier zorgen we er samen voor dat de afrekeningen eenvoudiger bij uw bewoners komen. Zorgen we samen voor minder papier en energie!

Wij informeren u graag over deze mogelijkheden.

De afrekening van Techem

De beste manier om verbruiksafhankelijke meting van warmte, water, koeling en elektra te laten factureren.

Een woning, pand of ruimte is aangesloten op een zogenaamde blokverwarmingsinstallatie. Dat houdt in dat meerdere woningen / ruimtes gebruik maken van één centrale verwarmingsketel.

De kosten van deze gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie dienen wel door alle bewoners / deelnemers betaald te worden. Daarom is een bepaalde verdeling nodig.

Tot 1 januari 2014 werden de kosten verdeeld welke de beheerder van het object opkreeg van het energiebedrijf. In de afrekening werd een gedeelte toegekend aan vaste kosten en een gedeelte aan variabele kosten.

Sinds de intrede van de Warmtewet dient er anders afgerekend te worden. Hierdoor is uw afrekening veranderd. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen:

  • Geen eenheden maar GJ (GigaJoules). Werden uw verbruiken van radiatormeters weergegeven in eenheden, dan ziet u deze nog steeds terug op uw afrekening, maar worden ook omgerekend naar GJ.
  • Geen kosten maar tarieven: in plaats van de totale brandstofkosten te verdelen worden nu de totale verbruikte GigaJoules van het object het verdeeld.
  • Tarief per GJ: de beheerder van het object geeft de tarieven per GJ op. Uw verbruik wordt vermenigvuldigd met dit tarief.

Indien men woonachtig is in een appartementencomplex met alleen maar eigenaren en geen huurders dan is men niet onderhavig zijn aan de Warmtewet. Zij ontvangen de afrekening zoals zij gewend zijn.

Naar boven