Bespaar energie en water met de volgende tips

Zuinig omgaan met energie en water is de moeite

Wie energie en water bespaart, helpt wel degelijk mee aan een beter milieu. Het is bovendien goed voor uw portemonnee. Hieronder volgen een aantal tips die u daarmee kunnen helpen.

Correct ventileren

Sluit de radiatoren voor het ventileren. Enkele minuten ventileren is al genoeg om uw woning voldoende te ventileren zonder veel warmte te verliezen.

‘s-Nachts en als u er niet bent de kachel uit

Zet al enige tijd voor het slapen gaan of bij het verlaten van uw woning de radiatoren uit. De vertrekken behouden nog langere tijd hun warmte.

Laat de radiatoren vrij

Gesloten gordijnen staan gezellig en hebben een goede isolerende werking. Laat ze echter niet over de radiatoren hangen. Grote meubelstukken kunnen beter ook niet te dicht tegen de radiator geplaatst worden.

De kaarsentest bij ramen

Weleens uw ramen getest op het doorlaten van lucht van buitenaf? Wakkert het kaarslichtje, sluit dan de kieren af.

Deuren dicht

Alle binnendeuren openlaten is voor u makkelijk, maar voor aanwezige warmte ook. Deze kan makkelijk ontsnappen.

Vochtigheidsgraad: het juiste percentage

Wanneer de gevoelstemperatuur laag is, wordt de thermostaat vaak hoger gezet en wordt het warmer in huis waardoor de luchtvochtigheid toeneemt. Laat deze vochtige lucht ontsnappen.

Water: minder is meer

Minder waterverbruik is goed voor uw portemonnee. Met minder douchen bespaart u al gauw veel geld. Ook kunt u de kraan uitdraaien tijdens het tandenpoetsen.

Ontlucht radiatoren regelmatig

Lucht in leidingen is niet bevorderlijk voor de werking van een radiator. Door af en toe lucht uit de leidingen te laten en de radiator bij te vullen met water helpt de radiator beter te functioneren

Naar boven