De energiemeters van Techem

Split energiemeters

Centrale verwarming, vloerverwarming, stadsverwarming, submetering, tussenmeters. Alle voordelen van de laatste technologieën, gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid: de radiografische Techem energiemeter laat zich eenvoudig in bijna elke situatie eenvoudig inbouwen. 

Rekenwerk

De combinatie van rekenwerk, temperatuursensoren en volumemeetdeel geeft een volledige warmtemeter die voor verschillende geavanceerde toepassingen ingezet kan worden waar een exacte verbruiksregistratie vereist is. Veelal gebruikt voor grotere debieten en hoge belasting. Optioneel als gecombineerde warmte/koude rekenwerk met twee registers voor warmte- en koude energie.

Volumedelen

In combinatie met een warmtemeter rekenwerk en temperatuursensoren vormen de debietmeters een complete warmtemeter. De in de debietmeter gemonteerde pulsgever (reedcontact) voorziet het rekenwerk van de flowinformatie. In het rekenwerk wordt vervolgens de energieberekening gemaakt met behulp van de temperatuursensoren.

 

Volumedeel WZE

De WZE debietmeters kunnen dankzij de geringe afmetingen willekeurig en in alle inbouwposities toegepast worden. De werking is volgens het éénstraals vleugelradprincipe.

 

Volumedeel WZM 

De debietmeter WZM werkt volgens het meerstraals vleugelradprincipe wat zich kenmerkt door een hoge meetnauwkeurigheid en meetstabiliteit. Afhankelijk van de inbouwpositie zijn er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; voor horizontale montage, montage in stijgleidingen en montage in valleidingen.

 

Volumedeel WZW

De WZW is geschikt voor grote volumen en werkt volgens het Woltmann principe. Het type WZW is ideaal voor de horizontale montage. Beschikking over een groot meetbereik bij kleine volumes. Het type WZW S/F voor willekeurige montage kenmerkt zich door een bijzonder lage weerstand over het totale meetbereik.

Naar boven