Uw afrekening van Techem


De beste manier om verbruiksafhankelijke meting van warmte, water, koeling en elektra te laten factureren.

Uw woning, pand of ruimte is aangesloten op een zogenaamde blokverwarmingsinstallatie. Dat houdt in dat meerdere woningen / ruimtes gebruik maken van één centrale verwarmingsketel.

Echter, de kosten van deze gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie dienen wel door alle bewoners / deelnemers betaald te worden. Daarom is een bepaalde verdeling nodig.

Tot 1 januari 2014 werden de kosten verdeeld welke de beheerder van het object ontving van het energiebedrijf. In de afrekening werd doorgaans een gedeelte toegekend aan vaste kosten en een gedeelte aan variabele kosten.

Sinds de intrede van de Warmtewet dient er anders afgerekend te worden. Hierdoor is uw afrekening veranderd. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen:

 Geen eenheden maar GJ (GigaJoules). Werden uw verbruiken van radiatormeters weergegeven in eenheden, dan ziet u deze nog steeds terug op uw afrekening, maar worden ook omgerekend naar GJ. 

  • Geen kosten maar tarieven: in plaats van de totale brandstofkosten te verdelen worden nu de totale verbruikte GigaJoules van het object het verdeeld.
  • Tarief per GJ: de beheerder van het object geeft de tarieven per GJ op. Uw verbruik wordt vermenigvuldigd met dit tarief.

Indien u woonachtig bent in een appartementencomplex met alleen maar eigenaren en geen huurders dan bent u niet onderhavig aan de Warmtewet. U ontvangt uw afrekening zoals u gewend bent.

Op 1 juli 2019 is de warmtewet gewijzigd, waardoor het mogelijk is dat de afrekening voor huurders er ook weer uit gaat zien als voorheen.

Naar boven