Aflezen met Techem

De beste manier om verbruiksafhankelijke meting van warmte, water, koeling en elektra te laten meten

Uw woning, pand, ruimte is aangesloten op een zogenaamde blokverwarmingsinstallatie. Dat houdt in dat meerdere woningen / ruimtes gebruik maken van één centrale verwarmingsketel. Enkele voordelen hiervan zijn ruimtebesparing in de individuele woning (geen individuele ketel) en veelal lagere kosten dan met individuele verwarming.

Echter, de kosten van deze gemeenschappelijke verwarmingsinstallatie dienen wel door alle bewoners / deelnemers betaald worden. Daarom is een bepaalde verdeling nodig.

Naast het feit dat warmtemeting inmiddels verplicht gesteld is, zijn er nog 2 andere belangrijke redenen waarom individuele warmtemeting wordt toegepast:

  • Voorkomen energieverspilling: indien de kosten worden verdeeld zonder meting leidt dit tot energieverspilling en onnodige kosten. Er wordt niet aangespoord om verstandig om te gaan met energie. In de praktijk blijkt dat er gemiddeld 15%-20% minder energie verbruikt in woningen waar gemeten word.
  • Eerlijk: door middel van individuele meting betaalt iedereen het gedeelte wat de bewoner / deelnemer daadwerkelijk verbruikt heeft. 

Met meer dan 60 jaar ervaring kunt u zeker zijn van onze kennis en ervaring.

Naar boven